Heb je de afgelopen week het nieuws amper gevolgd? Geen probleem. We praten je bij in dit weekoverzicht. In het overzicht hieronder vind je nieuws uit Almere.

Mountainbike-parcours

Vandaag opent het nieuwe mountainbike-parcours. Het traject maakt deel uit van het Mountain Bike Netwerk Almere. Dat netwerk moet het mogelijk maken dat steeds meer mountainbikers dicht bij huis op een goede manier hun sport kunnen beoefenen en past zo in het streven om de stad te voorzien van goede en goed bereikbare sportmogelijkheden.

Mountainbike-parcours Braambergen vanaf zaterdag open

Nieuw Ibis Styles hotel

Het Ibis Styles Hotel aan de Televisieweg opende maandag officieel de deuren. Het voormalig kantoorgebouw is omgebouwd tot hotel. Het is een modern hotel met ruim 70 themakamers. Onder andere sport, triatlon en de natuurlijke omgeving behoren tot de thema’s.

Ibis Styles hotel opent officieel deuren in Almere

Jeugdzorgpersoneel staakt

Maandag heeft personeel in de jeugdzorg gestaakt. In Almere was er een stakingsactie bij zorginstelling Triade Vitree. De jeugdzorg kampt met toenemende werkdruk, bureaucratie en krappe budgetten. Met de actie wil het personeel laten zien dat verbeteringen dringend nodig zijn en het geduld op is.

Jeugdzorgpersoneel staakt voor verbeteringen

Overval op parkeerplaats

Een 26-jarige man is dinsdagnacht 3 september tussen 02.10 en 02.20 uur beroofd op het Gangboord in Almere. Dat meldt de politie.

Man overvallen op parkeerplaats Almere

In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus vond omstreeks 01.00 uur ook een ernstige mishandeling plaats op de Marktmeesterstraat in Almere. Volgens de politie is daarbij een man van 25 jaar uit Almere ernstig gewond geraakt.

Politie zoekt getuigen ernstige mishandeling Marktmeesterstraat

Nieuw theaterstuk

Theatergroep Suburbia is deze week gestart met de repetities van de klassieker ‘Vijand van het volk’. Het gezelschap speelde deze voorstelling eerder met groot succes op locatie in Almere, in de actuele bewerking van de Schaubühne Berlin.

Suburbia start met repetities ‘Vijand van het volk’

Almeerse tegels

De actie ‘Zet Almere in Bloei’ is geslaagd. De gemeente Almere is tevreden over de resultaten, zo bleek gisterochtend. “In drie maanden tijd zijn dit voorjaar 8700 tegels ingeleverd, bijna drie keer zoveel als tijdens dezelfde periode vorig jaar. Met deze actie wil Gemeente Almere mensen stimuleren hun tuin te vergroenen”, aldus de gemeente.

Foto

Centrum van Almere Buiten. Door: Nulzesendertig.

Comments are closed.