Deze maand levert Woningcorporatie de Alliantie 44 tijdelijke woningen op voor starters. De woningen komen in Tussen de Vaarten. Het is de bedoeling dat de woningen vijftien jaar blijven staan.

Appartementen

De 44 woningen zijn appartementen van dertig vierkante meter. De woningen zijn al van te voren gebouwd in een fabriek. Wat het project bijzonder maakt, is dat de woningen gebouwd zijn rondom een binnenterrein zodat bewoners makkelijk met elkaar in contact komen. De woningen zijn all-electric, energiezuinig en aangesloten op zonnepanelen. De verwarming is aan het plafond bevestigd om ruimte te besparen.

Jongeren

De appartementen zijn speciaal voor starters tussen 22 en 27 jaar. Zij krijgen een vijfjarig contract en betalen maximaal 500 euro huur.

Tussen de Vaarten

Tussen de Vaarten in Almere Stad is binnenkort twee nieuwbouwprojecten met in totaal 84 sociale huurwoningen rijker. Naast de 44 tijdelijke appartementen voor starters komen er ook veertig permanente sociale huurwoningen.

Woningprojecten

De Alliantie leverde eerder deze zomer al 108 sociale huurwoningen op in Almere Haven, Poort en Stad. “Dat betekent dat de teller met C3 Living en Discushof op 192 komt te staan. Zo vaak hebben we dit jaar al woningzoekenden in Almere blij gemaakt met een betaalbaar huis. Daar komen de 31 woningen van het project Pygmalion nog bij”, zegt Jolanda Niessen van De Alliantie trots op de website van de woningcorporatie.

Comments are closed.