Vanaf deze week kan de Almeerse schoolgaande jeugd zich weer inschrijven voor de naschoolse sportlessen van Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Dat meldt de gemeente Almere in een persbericht. De lessen bieden kinderen van de basisschool de gelegenheid om naast hun reguliere gymlessen extra te bewegen.

Gratis lessen

De gratis naschoolse lessen starten op 23 september aanstaande en vinden plaats op elf verschillende locaties in Almere. Ervaren gymleerkrachten van de Almeerse Scholen Gemeenschap en Prisma verzorgen de lessen.

Beweging is belangrijk

De gemeente Almere vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. De gratis lessen van het AKT zijn voor alle Almeerse scholieren toegankelijk en bieden hen een laagdrempelige mogelijkheid om ook na school onder begeleiding en met leeftijdgenoten te bewegen. Het AKT biedt dit jaar vijf verschillende lessen aan. Twee zijn open voor iedereen (Gym+ en Sport+), voor de andere drie lessen ontvangen scholieren een persoonlijke uitnodiging via hun gymleerkracht indien zij denken dat het kind hier behoefte aan heeft.

Inschrijven

Inschrijven kan via sportiefalmere.nl. Op de website vind je ook meer informatie.

Open inschrijving

Gym+ (groep 1/2 en 3 t/m 5): Dit is een extra gymles zoals ook regulier gegeven wordt op school. Sport+ (groep 6 t/m 8): Kinderen proberen bij deze les verschillende sporten uit.

Op uitnodiging

KidsXtra (groep 3 t/m 4 en 5 t/m 8): Dit is een extra gymles met focus op meer zelfvertrouwen en meer plezier in bewegen. ASM Academie (groep 5/6 en 7/8): Speciale les voor talentvolle bewegers. SportXtra: Een uitdagende combinatie van sport en gym voor kinderen van 8 t/m 12 jaar uit het speciaal onderwijs.

Comments are closed.