Vanwege het lerarentekort staan er veel vacatures open in Almere. “In Almere zijn er vacatures voor 27 fulltime-leraren”, meldt wethouder Soetekouw. “Dat toont aan dat er ook hier met man en macht gewerkt moet worden aan een oplossing”. In heel Nederland zijn er op dit moment 1.400 klassen die het schooljaar zijn begonnen zonder leraar voor de klas.

Vacatures

Elke vrijdag kijkt 1Almere naar vacatures bij jou in de buurt. Vandaag aandacht voor enkele vacatures op basisscholen in de stad.

Openbare basisschool De Kameleon in de Waterwijk zoekt een leerkracht voor groep 7 en 8. Het gaat om een tijdelijke vacature. De nieuwe collega moet uiteraard graag werken met kinderen, het als een uitdaging zien om de kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun leerproces en goed in staat zijn om in een combinatie groep te werken.

Ook in het speciaal onderwijs staan vacatures open. ‘Dit is wijs’ is op zoek naar een leerkracht. “Een mooi aspect van deze school is dat ze erg gericht zijn op een positieve benadering naar het kind. Positief belonen en de leerlingen helpen een positief zelfbeeld te creëren staan dan ook centraal”, zo schrijft de school in de vacature. De vacature vind je online.

Openbare basisschool Polderhof in Almere Haven zoekt een groepsleerkracht voor groep 1 en 2. Sleutelwoorden: Taal, VVE, partnerschap, hoge verwachtingen, kennis van de wereld, ouderbetrokkenheid.

De Meander is op zoek naar een leerkracht voor het Basisonderwijs Bovenbouw Groep 7. “Wij zoeken vanaf 16 oktober 2019 t/m 21 februari 2020 naar een leuke collega voor groep 7a in een zwangerschapsverlof”.

Weinig leerkrachten

We zagen een kleine greep uit de vacatures die openstaan in Almere. Toch blijkt het voor scholen moeilijk om iemand te vinden. Er zijn gewoon te weinig leerkrachten. De gemeente Almere heeft het voornemen om met een actieplan te komen waarbij er onder andere leerkrachten uit andere steden worden binnengehaald.

Omscholen

Vind je jouw huidige baan maar saai? En mocht je interesse hebben in een functie als leerkracht? Veel mensen laten zich tegenwoordig omscholen. Bekijk de checklist van de Rijksoverheid om te kijken hoe je leraar kunt worden.

Online

Op sociale media zijn ook veel vacatures te vinden. Op Twitter zijn er veel vacatures in het Almeerse onderwijs. Uiteraard zijn er ook vacatures binnen andere branches. Een voorbeeld daarvan vind je hieronder.

Comments are closed.