68

Dagoverzicht: Feest, gestolen beelden en de ALLY-trap

Benieuwd naar wat er speelt in jouw stad? Bekijk hieronder een selectie van enkele nieuwsonderwerpen die je niet mag missen.

Nieuw schooljaar

Almeerse studenten hebben het nieuwe schooljaar ingeluid. Dat deden zij gisteren op een feestelijke manier. Donderdagavond vond het Studentenfééstival plaats op het Stadhuisplein. Onder meer Hogeschool Windesheim en de studentenverenigingen organiseerden het feest. Almere telt dit jaar ongeveer tweeduizend nieuwe inschrijvingen.

Gestolen beelden gevonden

De politie heeft donderdag bijzondere beelden gevonden in het water naast de carpoolplaats aan de Waterlandseweg. “Deze goederen zijn vermoedelijk van een diefstal afkomstig”, zo meldt de politie op Facebook. De beelden lijken op hindoeïstische goden. De politie hoopt dat er mensen zijn die meer weten en contact opnemen met het politiebureau.

Foto

Gestolen beelden. Bron: Facebook Politie Almere Stad-Haven.

Werkzaamheden in Kromslootpark

In november en december zal er naar verwachting tien weken lang gewerkt worden aan diverse bruggen en paden in het Kromslootpark. Het park in Almere Haven is daardoor minder goed toegankelijk. Staatsbosbeheer knapt het park op. Ook wordt er gewerkt aan het Zilverstrand. Er worden tijdelijke paden aangelegd, zodat bezoekers toch kunnen wandelen. De omleiding wordt aangegeven door middel van borden. Het is nog niet zeker of de werkzaamheden daadwerkelijk in november en december starten. Staatsbosbeheer geeft aan afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden.

Schietpartij basisschool

Op 10 juli 2018 vond er een schietpartij plaats tegenover basisschool De Hasselbraam in de Parkwijk. Later werd er een 20-jarige verdachte aangehouden. De strafzaak tegen hem start naar verwachting op 8 januari 2020. De strafzaak liep vertraging op, omdat de man naar het Pieter Baan Centrum moest voor onderzoek naar zijn psychische gesteldheid. De rechtszaak vindt plaats in de rechtbank van Lelystad.

ALLY-trap

Op zaterdag 14 september aanstaande onthult producer en rapper Esko een permanent ontwerp van het kunstwerp ‘ALLY-trap’. De trap komt op het Forum in het centrum van Almere. Kunstenaarscollectief Kamp Seedorf maakte het ontwerp voor het kunstwerk. Eigenlijk was het de bedoeling dat het kunstwerk er tijdelijk zou staan. Veel jongeren waren teleurgesteld. De gemeente besloot daarom er een permanent kunstwerk van te maken.

Dit vind je misschien ook interessant