Buurtapp Nextdoor reageert op tv-uitzending Radar

Deel dit artikel

Almeerders gebruiken vaak buurtapps zoals Nextdoor. Volgens televisieprogramma Radar van AVROTROS is het goed uitkijken met buurtapps. Het televisieprogramma berichtte er maandag over op NPO1. Het programma deed onderzoek naar onder andere de veiligheid van buurtapp Nextdoor. Die app blijkt volgens Radar onveilig te zijn.

Verklaring

Nextdoor heeft inmiddels gereageerd op het onderzoek van Radar. De buurtapp heeft ook een verklaring gestuurd aan 1Almere naar aanleiding van ons artikel:

“De privacy van onze leden is en blijft onze hoogste prioriteit. Wij zetten ons elke dag in om de privacy en veiligheid van de informatie van onze leden te beschermen. Door middel van ons Privacybeleid en onze Ledenovereenkomst informeren wij onze leden over het gegevensgebruik. Leden zijn verplicht om hun naam en straatnaam te gebruiken; zij kunnen er echter voor kiezen om hun huisnummer niet zichtbaar te maken bij de registratie of op enig moment later via de privacy instellingen in onze app.
Wij verkopen geen persoonlijke gegevens van onze leden Bij Nextdoor richten we ons op het verbinden van leden met betrouwbare en relevante aanbevelingen en informatie van buren, lokale bedrijven en adverteerders. Dit is een belangrijke manier om Nextdoor nuttig te maken en het helpt leden om dingen voor elkaar te krijgen in het dagelijks leven. We delen of verkopen nooit persoonlijke informatie van onze leden – waaronder naam, telefoonnummer, e-mailadres, adres of buurt – rechtstreeks aan adverteerders. Zoals vermeld in ons Privacybeleid, staan we adverteerders toe
om ons te vertellen welk type hyperlokaal publiek het meest zal profiteren van hun goederen en/of
diensten, maar voor de duidelijkheid, wij delen nooit de persoonlijke informatie van leden die binnen die beschrijving vallen met adverteerders”, zo schrijft Nextdoor in de verklaring.

“Ons verificatieproces – waarbij leden hun echte naam en geverifieerd adres moeten gebruiken vormt een belangrijk onderdeel voor het creëren van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Deze eisen zijn specifiek beschreven in onze ledenovereenkomst en als een gebruiker niet voldoet aan deze vereisten dan is dit een schending van onze ledenovereenkomst. Maar geen enkel verificatieproces is perfect en, dit erkennend, streven we er voortdurend naar om ons aanmeldingsproces te verbeteren. Ons data- en vertrouwensteam houdt dagelijks nauwlettend de echtheid van nieuwe aanmeldingen in de gaten om de integriteit van onze buurten te beschermen. We nemen schendingen zeer serieus en als we van een dergelijke situatie kennisnemen onderzoeken we deze en reageren we met gepaste maatregelen. De werkwijze zoals beschreven in de Radar-uitzending is niet langer mogelijk”.

“Wij geloven in de kracht van lokaal en blijven ons inzetten voor het opbouwen van communities over de hele wereld door buren eenvoudig informatie te laten delen en contact te laten leggen in de echte wereld. Hoewel we voortdurend er naar streven om onze leden zo goed mogelijk van dienst te zijn, weten we dat er altijd meer werk te doen is. We moedigen onze leden aan om hun feedback te delen, zodat we een ervaring kunnen blijven bieden die de privacy van onze leden respecteert, hun persoonlijke informatie beschermt en elke dag het vertrouwen van onze leden verdient”, aldus Tamar van de Paal van Nextdoor.

Als leden vragen hebben, ondersteuning nodig hebben of gevallen van misbruik willen melden, kunnen ze altijd contact met ons opnemen via de helppagina van Nextdoor. Zo meldt het bedrijf.

Lees ook eens:

Radar: ”Buurtapp Nextdoor zo lek als een mandje”