Almeerders leveren 8700 tegels in

Deel dit artikel

De actie ‘Zet Almere in Bloei’ is geslaagd. De gemeente Almere is tevreden over de resultaten. “In drie maanden tijd zijn dit voorjaar 8700 tegels ingeleverd, bijna drie keer zoveel als tijdens dezelfde periode vorig jaar. Met deze actie wil Gemeente Almere mensen stimuleren hun tuin te vergroenen”, aldus de gemeente.

Tevreden wethouder

“We zijn zeer tevreden met dit resultaat”, zegt wethouder Loes Ypma. “Almere is dankzij deze Floriade-actie in totaal 10.000 plantjes rijker. Veel Almeerders vinden een groene tuin belangrijk. Deze actie van ‘Zet Almere in Bloei’ is een succesvolle actie om onze stad nog groener te maken, net als het kleurige tulpenplukveld in het Odeonpark afgelopen voorjaar,. Ik zie dat hier enthousiast op wordt gereageerd en veel mensen kijken wat ze kunnen bijdragen aan het groene karakter van onze stad.”

Vorig jaar

“Grootste verschil met de actie vorig jaar was dat de tegels direct ingeleverd konden worden bij de deelnemende tuincentra Intratuin Almere en Almeerplant. Na het inleveren van de tegel kon meteen een gratis een bij- en vlindervriendelijke plant uitgezocht worden. Daarnaast kon, net zoals vorig jaar, de tegel ook ingeleverd worden bij het Upcyclecentrum. Daar ontving iedere deelnemer aan deze actie een tegoedbon voor een plant in één van de tuincentra”, zo laat de gemeente Almere weten.

Stimuleren

Gemeente Almere wil met deze actie iedereen stimuleren een zo groen mogelijke tuin aan te leggen. Groene tuinen houden de temperatuur lager, want ze houden warmte korter vast. Dat gaat de opwarming van de stad tegen. Ook kan het regenwater na een flinke hoosbui gemakkelijker in de bodem trekken waardoor dat het riool niet overbelast raakt. En ook niet onbelangrijk, het groen is heel interessant voor vogels, egels, vlinders, bijen en andere dieren. En dat is goed voor de biodiversiteit van Almere.

Foto

Gemeente Almere.