1Moment: Lerarentekort schrijnend, soepele regels en Station Centraal

Bekijk hier de actuele headlines van het Almeerse nieuws. Meer nieuws en uitgebreide artikelen vind je in ons nieuwsoverzicht.

Foto

Installatie nieuwe wethouder Roelie Bosch-Nijeboer (ChristenUnie) in raadszaal. Bron: Livestream gemeenteraad Almere.

Centrum Almere Buiten

Het centrum van Almere Buiten wordt vernieuwd. Gisteravond konden buurtbewoners meepraten tijdens een gemeenteraadsvergadering op locatie in het gebouw van ROC Flevoland.

Nieuwe wethouder

Tijdens de raadsvergadering op het stadhuis werd wethouder Roelie Bosch-Nijeboer van de ChristenUnie geïnstalleerd. Bosch was raadslid van 2006 tot 2018. Bosch volgt Aldrik Dijkstra als wethouder op, omdat hij ziek is.

Lerarentekort schrijnend

De gemeenteraad vergaderde gisteren ook over het lerarentekort. In de toekomst kunnen daardoor grote problemen ontstaan in het Almeerse onderwijs. Kinderen zouden zelfs naar huis gestuurd kunnen worden als er geen leraar is. “In heel Nederland zijn er op dit moment 1400 klassen die het schooljaar zijn begonnen zonder leraar voor de klas. In Almere zijn er vacatures voor 27 fulltime-leraren”, aldus wethouder Soetekouw.

Lees ook eens:

Team Edu-match wint ‘Lerarentekort: De Challenge’

Soepele regels

De raad heeft dondedagavond ingestemd met het versoepelen van de regels rondom mandelige gebieden in de gemeente. Mandelige gebieden zijn stukken grond waarvan huiseigenaren samen eigenaar zijn en de verantwoordelijkheid hebben. Buren zijn dan gezamenlijk verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de riolering of bestrating.

Lees ook eens:

‘Mandelige gebieden teruggeven moet makkelijker’

Nieuwe naam voor station?

De naam van het station Almere Centrum verandert in de toekomst mogelijk weer naar Almere Centraal. Dat meldt Omroep Flevoland. De titel ‘Centraal Station’ is op dit moment voorbehouden aan een select rijtje plaatsen. Maar met de vernieuwing van het station lijkt een logisch moment om te kijken naar een naamsverandering. De gemeemte beslist uiteindelijk.