Spreken en presenteren in het openbaar is een vak. Een vak dat je kunt leren. In Almere kan dat bij Toastmasters. Kees van der Wal bezocht Toastmasters en mocht zelf een speech van zeven minuten houden met de titel: ‘Waarom ik fan van Almere ben en waarom juist de plek waar ik woon werkelijk uniek is’.

Toastmasters

Toastmasters Almere, als onderdeel van Toastmasters International, bestaat uit een leuke club mensen met allerlei achtergronden die beter willen leren presenteren en spreken in het openbaar. “Op 15 augustus hebben we een stadswandeling gemaakt door onze binnenstad”, vertelt Van der Wal. “Op meerdere locaties is vervolgens een speech voorgedragen over het gebouw of de omgeving waar we op dat moment waren”. Van der Wal schreef zelf onderstaande speech. Hij heeft voor ons de hoofdlijnen uitgeschreven.

Fan van Almere

In 2001 ben ik vanuit Leusden in Almere komen wonen. Veel van de Surinaamse familie van mijn vrouw woonde al in Almere. Vooral het multiculturele sprak mij zeer aan. Wat heerlijk om op zaterdag door de stad te slenteren tussen al die verschillende mensen; ik houd van mensen!

Toen ik naar Almere verhuisde was deze stad zeker niet populair. En Almere Stad waar ik naartoe verhuisde al helemaal niet. Ondertussen woon ik alweer ruim 18 jaar met veel plezier in Stedenwijk Zuid aan een rustig plantsoen. Maar hoe leg je dat nu uit aan iemand anders? Binnen Almere reis ik veelal op de fiets, of het nu doelgericht is of gewoon om even lekker een stukje te fietsen. Naar aanleiding hiervan ben ik tot onderstaand overtuigend antwoord gekomen.

Almere is een geweldige stad, maar met name de plek waar ik woon is werkelijk uniek! En weet je waarom? Als ik vanuit mijn huis op de fiets stap, dan ben ik ALTIJD binnen 3 tot 10 minuten op een favoriete plek:

Bijvoorbeeld een sportlocatie: Bij het zwembad waar ik elke week mijn baantjes trek. Maar ook bij de sportschool waar ik overigens voorbij fiets en bij het Weerwater waar Wakeboarders hun hart kunnen ophalen.

Als ik vanuit mijn huis op de fiets stap, dan ben ik ook ALTIJD binnen 3 tot 10 minuten:
in de natuur, bij het prachtige Kromslootpark aan het Gooimeer, maar ook in het grote Beatrixpark. Daarnaast fiets ik binnen 3 minuten niet alleen naar twee kleine havens maar ook naar twee strandjes.

Als ik vanuit mijn huis op de fiets stap, dan ben ik ook ALTIJD binnen 3 tot 10 minuten:
op culturele plekken. Bij het KAF, onze Stadsschouwburg. Maar ook bij het bioscoopcomplex ontworpen door Remco Koolhaas met acht prachtige zalen. Of wat te denken van de mooiste bibliotheek van Nederland en de Floriade die in 2022 haar deuren in Almere opent! Dit allemaal op 3 tot 10 minuten fietsafstand van mijn huis.

Als ik vanuit mijn huis op de fiets stap, dan ben ik ook ALTIJD binnen 3 tot 10 minuten:
in de mooiste binnenstad van Nederland. Met winkels als Hudson’s Bay tot Primark en alles wat daar tussen te vinden is. Maar ook bij de Mediamarkt of de Handyman en alles wat er op dit gebied te vinden is.

Als ik vanuit mijn huis op de fiets stap, dan ben ik ook ALTIJD binnen 3 tot 10 minuten:
bij de McDonald’s en KFC, maar ook bij de twee restaurants in Almere Haven die in de Michelingids naam hebben gemaakt. En mijn voorraadkast is op 200 meter lopen van mijn huis; de AH die 7 dagen per week 14 uur per dag open is.

Maar ook PRAKTISCH. Als ik vanuit mijn huis op de fiets stap, dan ben ik ook ALTIJD binnen 3 tot 10 minuten: in het gezondheidscentrum of in het ziekenhuis. Maar ook bij het station met prima verbindingen naar de rest van Nederland.

Dus of het nu gaat om sport, natuur, cultuur, winkelen, eten & drinken of om hele praktische zaken; als ik vanuit mijn huis op de fiets stap ben ik binnen 3 tot 10 minuten op de meest mooie, gezellige, leuke en praktische plekken die de meeste Nederlanders belangrijk vinden. Naast een buurtgenoot met stevige fietsbenen, wie kan mij dat navertellen?

Bovendien bestaat er weinig kans dat ik door een auto van mijn fiets wordt gereden. Almere is namelijk voor fietsers een hele veilige stad waar fiets, bus en autobanen van elkaar gescheiden zijn.

Daarom ben ik een geweldige fan van Almere en vooral van het heerlijke plekje in Stedenwijk Zuid waar ik samen met mijn vrouw mag wonen.

Kees van der Wal.

Meedoen

Meer informatie over Toastmasters Almere is te vinden op Facebook. Daar kun je ook lezen hoe je mee kunt doen.

Foto

Bron: Facebook Toastmasters Almere.

Comments are closed.