Politieke Markt: Almere Buiten en nieuwe wethouder

Deel dit artikel

De raad van Almere vergadert vandaag onder andere in Almere Buiten. Onderwerp is de vernieuwing van het centrumgebied. Bewoners en betrokkenen zijn welkom en hoeven zich niet aan te melden. Tijdens de vergadering is er gelegenheid om mee te praten.

Inspraak

“De gemeente Almere is al een tijd bezig om samen met inwoners en belanghebbenden een plan te maken”, zo laat de gemeente weten. “Dat plan bevat de kaders en contouren van de stedelijke vernieuwing, maar is nog niet in detail uitgewerkt. Want de gemeente wil dat óók samen met bewoners en betrokkenen doen. Het is dus niet een kant-en-klaar uitgewerkt en ingekleurd vernieuwingsplan, maar een document dat de kaders vastlegt. Dat betekent dat duidelijk is wat de denkrichting is over wat er kan gebeuren, maar ook wat straks niet meer mogelijk is”.

De locatie is het MBO College Almere, Straat van Florida 1. Aanvang 19:00 uur.

Nieuwe wethouder

De gemeenteraad vergadert ook op de vaste locatie in het stadhuis. Vandaag vindt de 561ste Politieke Markt plaats. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.
Vanavond wordt Roelie Bosch-Nijeboer (ChristenUnie) benoemd tot wethouder van onderwijs. Zij volgt Aldrik Dijkstra op. Dijkstra heeft zijn werk neergelegd vanwege ziekte. De benoeming vindt vanaf ongeveer 21.30 uur plaats in de raadszaal.

Andere onderwerpen

Vanavond wordt er ook gesproken over onder andere het ‘actieplan Leraren voor Almere‘, de Charter Diversiteit, het Leerlingenvervoer dat ook mogelijk moet zijn bij stages zonder tijdslimiet en het monopolie van de energieleverancier. Meer onderwerpen zijn te vinden in de agenda van de gemeente.

Foto

Centrum van Almere Buiten. Bron: Nulzesendertig.