Nieuw datacenter in Almere

Deel dit artikel

Op 3 oktober wordt er een nieuw datacenter geopend in Almere. Andrew van der Haar, ondernemer en directeur van Datacenter Groningen, wordt eigenaar van het datacenter in Almere. Het bedrijf meldt dat er ‘een grondige modernisering’ zal plaatsvinden.

Twee verdiepingen

Het center bestaat uit twee verdiepingen en heeft in totaal 600 vierkante meter vloeroppervlak. Het datacenter bevindt zich in het pand waar vroeger het datacenter van Vancis en Interxion waren gevestigd. In het pand is er nog plek voor nieuwe huurders.

Volgens Van der Haar is het datacenter in Almere cloud- en carrier-neutraal. Een voordeel is dat het center in de Metropoolregio Amsterdam ligt: “Het is daardoor eenvoudig om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld de Amsterdam Internet Exchange en online-dienstverleners in de regio”.

Opening

Het nieuwe datacenter wordt op 3 oktober aanstaande geopend door wethouder Maaike Veeningen van Economische Ontwikkeling.