Chabad Flevoland is de Joodse organisatie van Almere en Flevoland. Chabad is bedoeld voor alle Joodse inwoners van de provincie. Wat betekent deze organisatie voor onze stad?

Elloel

De maand Elloel is begonnen. “We waren vanmiddag bij veel mensen op bezoek met de shofar! Vandaag was het voornamelijk Almere Buiten”, zegt RabbiMoshe Stiefel. Stiefel is Rabbijn in Almere. Hij organiseert samen met anderen vele Joodse activiteiten in Almere. Niet alleen op feestdagen, maar ook op andere momenten. Er zijn bijvoorbeeld allerlei workshops en er was een Zomerdagkamp Gan Israel Flevoland.

De organisatie heeft ook een eigen website. Op de website is meer informatie te lezen over de Joodse organisatie van Almere en Flevoland.

Eloel is overigens de twaalfde maand van het joodse jaar en telt 29 dagen. Er vallen geen feest- of treurdagen in de maand eloel.

Tweede huwelijk

Rabbijn Stiefel had op 21 augustus groot feest en groot nieuws: zijn tweede dochter ging trouwen. Na het huwelijk van Mussi met Shneur Shusterman stapte nu Shterna Sara in het huwelijksbootje met Osher Kluwgant uit Australië. Het verlovingsfeest met de Almeerse dochter van de rabbijn vond plaats in New York. Het huwelijksfeest vond afgelopen augustus plaats in TMG Partycentrum in Almere Buiten. In de avond werd er gedanst en er was een bekende joodse zanger uit Israël aanwezig: Yoni Shlomo.

Comments are closed.