Suburbia start met repetities ‘Vijand van het volk’

Deel dit artikel

Theatergroep Suburbia is deze week gestart met de repetities van de klassieker ‘Vijand van het volk’. Het gezelschap speelde deze voorstelling eerder met groot succes op locatie in Almere, in de actuele bewerking van de Schaubühne Berlin.

Najaar

Dit najaar gaat ‘Vijand van het volk’ op de lang verwachte theatertournee, van 26 september tot en met 30 november. Het is voor het eerst dat deze veelbesproken versie te zien zal zijn in de Nederlandse theaters. De première is 5 oktober in de Kunstlinie Almere Flevoland.

‘Vijand van het volk’

‘Vijand van het volk’ is de ultieme klassieker over idealisme, politieke intriges, fake news en het milieudebat. Klokkenluider Thomas Stockmann zet zijn jonge gezin en zijn carrière op het spel voor zijn idealen. Zullen zijn familie en vrienden hem steunen of laten ze hem keihard vallen?

Topacteurs

Een jonge generatie topacteurs vertolkt in ‘Vijand van het volk’ de toenemende kloof tussen burgers en politici. De Noorse schrijver Henrik Ibsen schreef ‘Vijand van het volk’ al in 1882, maar in de moderne bewerking van de Schaubühne Berlin is het toneelstuk nu urgenter dan ooit.

Theatergroep Suburbia

Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. Met ‘The best of Suburbia’ viert Theatergroep Suburbia haar 15-jarig jubileum en herneemt de theaterhits ‘Vijand van het volk’ en ‘Judas’. De voorstellingen werden eerder met groot succes gespeeld op locatie in Almere en ontvingen een sterrenregen in de media.

Foto

Vijand van het Volk Suburbia. Bron: Perspagina Suburbia.