Deze week in de rubriek ‘Het Panel’ de vraag: Is het luiden van kerkklokken nog van deze tijd? De één vindt van wel, de ander vindt het alleen maar herrie. Enkele bewoners van Almere Centrum storen zich aan het ‘enorme geluid dat 6 minuten achter elkaar om 09.00 in het weekend wordt afgespeeld’. De bewoners zijn een petitie gestart op internet.

Stem mee

We zijn benieuwd naar de mening van andere Almeerders. Reageer op de stelling van deze week (zie hieronder) en geef je reactie onderaan deze pagina.

Is het luiden van kerkklokken nog van deze tijd?

Petitie

“De bewoners van Almere Centrum worden al jaren wakker gemaakt om 09.00 uur door kerkklokken die langer dan 5 minuten achter elkaar liederen spelen. Bij deze willen we jullie vragen om deze petitie te tekenen”, zo schrijft initiatiefnemer van de petitie Elisa Ajiri. “Met deze petitie willen we geen geloof onderdrukken of belemmeren in het uitvoeren van iemands geloof. Wij willen alleen dat er rekening wordt gehouden met de rest van de stad. Het is een enorm luid geluid dat voor zes minuten achter elkaar om 09.00 uur in het weekend wordt afgespeeld. Het is meer dan een irritatie geworden, het is een echte last”.

Foto

De kerktoren in het centrum van Almere Haven. Bron: Eigen foto.

Comments are closed.