Mountainbike-parcours Braambergen vanaf zaterdag open

Deel dit artikel

Mountainbike-parcours Braambergen gaat vanaf zaterdag open. Het traject maakt deel uit van het Mountain Bike Netwerk Almere. Dat netwerk moet het mogelijk maken dat steeds meer mountainbikers dicht bij huis op een goede manier hun sport kunnen beoefenen en past zo in het streven om de stad te voorzien van goede en goed bereikbare sportmogelijkheden.

Aanleg

Wethouder Jaap Lodders van Sport gaf in november 2018 met een grote graafmachine het startschot voor de aanleg van het nieuwe mountainbikeparcours in de stad. Zo’n vijftig vrijwilligers werkten, onder aansturing van de stichting MTB & More, aan de aanleg van de route. Het ging daarbij om het verwijderen van struiken en het verharden van een deel van het traject. De verwachting was dat het nieuwe traject begin 2019 begaanbaar zou zijn.

NK Cross Triatlon

Een dag na de opening wordt er gelijk het NK Cross Triatlon gehouden op het parcours.

Het parcours loopt over voormalige vuilstort Braambergen en rondom stadslandgoed De Kemphaan. Het parcours is ongeveer 50 kilometer lang.