In Almere en zeven andere steden gaat binnenkort een nieuwe campagne van start van Meld Misdaad Anoniem. De campagne is gericht tegen jonge criminelen. De identiteit van jonge inbrekers, straatrovers of overvallers is vaak bekend in de omgeving. Toch wordt er daarvan weinig melding gemaakt en heerst er een zwijgcultuur.

Buurt en familie

Het gaat vaak om ouders of buurtbewoners van jonge criminelen. Vaak zijn er vermoedens van criminele activiteiten, maar wordt er over gezwegen. Bijna één derde van de ouders zegt dat zij of hun kinderen direct in aanraking komen met criminele jongeren. Volgens cijfers van Meld Misdaad Anoniem herkent ongeveer de helft van de getuigen jonge verdachten, maar geven zij de verachten niet aan.

Extra aandacht

Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Almere gaan overleggen welke stadsdelen extra aandacht krijgen tijdens de campagne.

Comments are closed.