Vandaag heeft personeel in de jeugdzorg gestaakt. In Almere was er een stakingsactie bij zorginstelling Triade Vitree. De jeugdzorg kampt met toenemende werkdruk, bureaucratie en krappe budgetten. Met de actie wil het personeel laten zien dat verbeteringen dringend nodig zijn en het geduld op is.

Ludiek

Tijdens de staking ging het vooral om ludieke acties. Zo werd er een circusact opgevoerd door enkele personeelsleden. Een ander deel van het personeel werkte gewoon door.

Regels

Volgens het personeel is een oplossing simpel: minder regels en de medewerkers hun gang laten gaan. Op dit moment kan het personeel niet de zorg bieden die zij eigenlijk zouden willen bieden. Het personeel verwacht dat er met minder regels meer kwaliteit geboden kan worden dan nu het geval is.

Ook in Den Haag werd er gestaakt. Daar was de landelijke manifestatie.

Triade Vitree

Triade en Vitree werken per 1 januari 2018 samen vanuit de organisatie Triade Vitree. Triade biedt ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische stoornis. Vitree biedt specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen die het op eigen kracht even niet redden.

Comments are closed.