De zomer van Almere

Deel dit artikel

Het zomerseizoen zit erop. Vanaf deze week zie je weer nieuwe afleveringen bij 1Almere. Vanmiddag blikken we vooruit op seizoen 6. Nu een terugblik op het Almeerse nieuws uit de afgelopen zomerperiode. Wat gebeurde er deze zomer in Almere? Lees het hieronder.

Stille tocht

De zomerperiode begon met een stille tocht voor de slachtoffers van onopgeloste moorden. De tocht werd in Almere gehouden en werd georganiseerd door de nabestaanden van de slachtoffers. Ook de burgemeester van Almere en de landelijk portefeuillehouder cold cases van de politie waren aanwezig. Na afloop werd er een monument onthuld.

Dezelfde maand werd er nog een andere stille tocht gehouden. Vrienden van de 38-jarige Almeerder Patrick Erkamps organiseerden een stille tocht, omdat Erkamps op zondag 26 mei om het leven kwam na een zware mishandeling met een honkbalknuppel aan de Markerkant 11.

Stille tocht bij De Kemphaan voor onopgeloste moorden

Eden Holland

Eind augustus neemt de gemeente Almere een besluit over Eden Almere. Tenminste, dat werd in juni aangekondigd. Het college zou een voorstel doen aan de gemeenteraad. Dat voorstel wordt gebaseerd op de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek. Inmiddels is het september, maar is het nog steeds niet duidelijk of Eden Almere er komt.

Kermis

Ook was er een prikkelarme kermis. De prikkelarme uren zijn bedoeld voor bijvoorbeeld mensen met ADHD, epilepsie of hooggevoeligheid.

Prijs

Studenten van Aeres Hogeschool Almere vielen opnieuw in de prijzen. Dat meldde de hogeschool op internet. De studenten werden prijswinnaar in maar liefst twee challenges.

Wethouder Ypma blijft in Woerden

Wethouder Loes Ypma (PvdA) verhuist niet naar Almere. Daarmee verbreekt zij de belofte die zij een jaar eerder deed. De wethouder woont op dit moment met haar gezin in Woerden.

Gestrand

Het Almeerse festival Gestrand keert niet terug. Voor de zomer ging de kaartverkoop nog van start, maar de organisatie heeft een punt achter het festival gezet.

Reanimaties in zwembad Buiten

In juni is Zwembad de Vrijbuiter eerder gesloten nadat twee personen gereanimeerd moesten worden. Beide personen zijn meegenomen met de ambulance.

Storing 112

In juni was er ook een grote storing bij 112. Ook in Almere kon het alarmnummer niet gebeld worden. Daarnaast was de gemeente niet bereikbaar via 14036.

Willem-Alexander in Almere

In juli heeft koning Willem-Alexander samen met minister Dekker een bezoek gebracht aan De Oostvaarderskliniek en het Pieter Baan Centrum in Almere.

Warm en opmerkelijk

Naast tropische temperaturen was er ook nieuws over festivals. Een evenement in de Achterhoek trok aandacht bij de Almeerders na opmerkelijke teksten. Sevn Alias, een rapper uit Almere, was boos. De rapper was uitgenodigd om op te treden tijdens festival Zwarte Cross in de Achterhoek. Hij verbaasde zich over enkele teksten op het festivalterrein. Op het terrein hingen borden met teksten als ‘Leve de kleurling’ en ‘Allah’s Afbakbar’. De rapper liet via Instagram weten niet meer te willen optreden tijdens het festival.

Motorrijder komt om

Op de Spectumdreef in Buiten is een motorrijder omgekomen. De motorrijder kwam in botsing met een auto. Er is geprobeerd de bestuurder van de motor te reanimeren, maar het slachtoffer bleek al overleden te zijn.

Man aangehouden voor
zelfbevrediging

Op 27 juli is een man uit Utrecht aangehouden voor openbare schennispleging. Dat meldde de politie deze week op internet. De man zou zich meerdere malen op het Zilverstrand in Almere in het openbaar hebben bevredigd.

Indië-herdenking

Dit jaar werd er voor het eerst een Indië-herdenking gehouden in Flevoland. De herdenking vond plaats in Almere. De herdenking startte op 15 augustus om 15.30 uur en werd gehouden bij het Indiëmonument in het Bos der Onverzettelijken.

Almeerder gewond

Een 23-jarige Almeerder is in augustus gewond geraakt bij een schietpartij. Het is onduidelijk wie de man heeft beschoten. Mogelijk kende het slachtoffer de dader niet.

Politiehond

Politiehond Duco heeft deze zomer flink geholpen tijdens het inrekenen van inbrekers. De politie schreef erover op Facebook.

Foutparkeren

In de Regisseurgarage in het centrum is een parkeerder iets te ver doorgereden. De auto hing daardoor half uit het gebouw. De auto stond op de tweede verdieping van de garage.

Scheuren in gevel

Appartementen in de Nat King Colestraat zijn gestut vanwege scheuren in de gevels. Dat meldde woningcorporatie Ymere. Het ging om een voorzorgsmaatregel. Ook enkele appartementen in de Wessel Ilckenstraat werden gestut.

Wethouder neemt ontslag

ChristenUnie-wethouder Aldrik Dijkstra stopt als wethouder in Almeerder. Dijkstra zit sinds december ziek thuis. De wethouder heeft zijn ontslag ingediend bij burgemeester Franc Weerwind.

Wietproef

De zomer eindigde met staatswiet. Tien gemeenten doen mee aan het experiment met staatswiet. Onder de tien gemeenten ook Almere.

Slangenangst

Dit artikel over de zomer van 2019 eindigt met een bericht over slangenangst. Een nepslang heeft vorige week buurtbewoners uit de Kruidenwijk laten schrikken. Dat meldde de Dierenambulance via haar Facebook-pagina.