Vergunningen rond voor Tiny Church bij Floriade

Deel dit artikel

**Rectificatie: Eerder werd bericht dat de kerk in Almere Poort komt. Dit klopt niet.

De Tiny Church bij de Floriade komt er. De kerk van Kerkgemeenschap De Schone Poort heeft alle vergunningen rond.

Tiny Church

De kerk wordt anders dan andere Almeerse kerken en wordt gerealiseerd op het terrein van de Floriade. Het wordt een Tiny Church: “Een kleine kerk waar ongeveer vijftig mensen in passen”, zegt Frans Danenberg. Volgens hem is het belangrijk om de aanwezigheid van kerken in Almere te laten zien. Dat kan door middel van de Tiny Church. In totaal zullen twintig kerkgenootschappen gebruikmaken van de kerk. Er passen veertig mensen in de kerk.

Van start

De kosten voor de bouw bedragen ongeveer 85.000 euro. Het duurt nog even voordat de kerk de deuren opent. De bouw start in september. Naar verwachting wordt de kerk begin volgend jaar in gebruik genomen.