Verdachte straatroof op heterdaad aangehouden

Deel dit artikel

Donderdag 29 op vrijdag 30 augustus vond in Almere een straatroof plaats in de J.T.P. Bijhouwerstraat. Het slachtoffer belde na te zijn beroofd met de politie. Toegesnelde politieagenten hielden vervolgens in de omgeving een verdachte aan. Dat meldt de politie online. De verdachte die is aangehouden voor de straatroof is een 21-jarige man uit Almere.

Belagers

“Om half twee liep een 17-jarige jongen uit Almere vanaf de bushalte Bouwmeesterbuurt naar huis. In de J.T.P. Bijhouwerstraat werd hij plotseling door een belager vastgegrepen. Vervolgens beroofde deze man de 17-jarige jongen. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn sieraden afstaan aan de dader. Na de beroving kon de jongen naar huis vluchten. Opvallend is dat de dader hem, terwijl het slachtoffer zich uit de voeten maakte – excuses naschreeuwde”, zo meldt de politie.

Melding

Nadat het slachtoffer thuis kwam, belde hij direct de politie. Met een goed signalement wist de politie een verdachte aan te houden. “Deze man verschool zich aanvankelijk in het struikgewas maar bij het zien van de politiemensen rende hij er vandoor. Omdat hij weigerde zich over te geven, hebben agenten de man met geweld overmeesterd en geboeid. Bij de man troffen agenten een mes aan”.