Wat gebeurde er afgelopen week in jouw buurt? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht. De redactie heeft de belangrijkste en opmerkelijkste berichten voor jou geselecteerd.

Trouwzaal gesloten

De trouwzaal in het stadhuis van Almere gaat vanaf begin oktober een paar maanden dicht. Dat meldde de gemeente Almere maandag via haar website. De zaal wordt verbouwd. Tijdens de verbouwingsperiode wordt in plaats van de trouwzaal, de Raadzaal gebruikt voor trouwerijen en partnerschapsregistraties. 

Slangenangst

Een nepslang heeft maandag buurtbewoners uit de Kruidenwijk laten schrikken. Dat meldt de Dierenambulance via haar Facebook-pagina.

DoeMere in de lift

Het gaat goed met DoeMere in Almere Buiten. Dat meldde de regionale omroep dinsdag. In de toekomstplannen van de gemeente wordt er namelijk optimistisch gesproken over het gebied: “DoeMere heeft, ondanks de wat sleetse uitstraling, met de komst van een aantal nieuwe sterke formules aanzienlijk aan kwaliteit gewonnen”, aldus de gemeente Almere.

“DoeMere zit weer in de lift”

Wethouder stopt ermee

ChristenUnie-wethouder Aldrik Dijkstra stopt als wethouder in Almeerder. Dat werd dinsdag bekend gemaakt. Dijkstra zit sinds december ziek thuis. De wethouder heeft zijn ontslag ingediend bij burgemeester Franc Weerwind.

Sportgemeente

De gemeente Almere is genomineerd voor de verkiezing van Sportgemeente van het Jaar 2019. De genomineerden voor de verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar 2019’ zijn dinsdag bekend gemaakt. Naast Almere zijn ook Gorinchem, Venlo en Simpelveld genomineerd.

Wietproef

Tien gemeenten doen mee aan het experiment met staatswiet. Onder de tien gemeenten ook Almere. Dat hebben bronnen woensdag aan de NOS laten weten. De bedoeling is dat de proef in 2021 begint. Andere gemeenten die meedoen aan de proef zijn in elk geval Tilburg en Breda.

Burgemeester Franc Weerwind heeft aangegeven eerst in gesprek te willen met de gemeenteraad over deelname aan de wietproef. De burgemeester liet dat donderdagavond weten tijdens de Politieke Markt.

Stroomstoring in deel Almere Stad

Verschillende wijken in Almere zijn woensdag getroffen door een stroomstoring. Bewoners van Muziekwijk, de Kruidenwijk, de Staatsliedenwijk en Markerkant kwamen zonder elektriciteit te zitten.

Diamondiaal in hoger beroep

Diamondiaal gaat in hoger beroep na het onlangs uitgesproken faillissement. Dat heeft de wooncoöperatie deze week laten weten.

Auto botst op schoolplein

Een auto is woensdagochtend op het schoolplein van Montessori Stad terecht gekomen. Er raakte niemand gewond, maar er ontstond veel schade.

Auto botst tegen speeltoestel op schoolplein

Foto

Skyline van Almere. Bron: Nulzesendertig.

Comments are closed.