Burgemeester wil deelname wietproef overlaten aan gemeenteraad

Deel dit artikel

Burgemeester Franc Weerwind heeft aangegeven eerst in gesprek te willen met de gemeenteraad over deelname aan de wietproef. De burgemeester liet dat donderdagavond weten tijdens de Politieke Markt.

Proef

Tien gemeenten doen mee aan het experiment met staatswiet. Onder de tien gemeenten ook Almere. De bedoeling is dat de proef in 2021 begint. Andere gemeenten die meedoen aan de proef zijn in elk geval Tilburg en Breda.

Kosten

Het experiment is niet gratis voor de gemeente Almere. De kosten bedragen ongeveer 1 miljoen euro. Daarnaast is meer politiecapaciteit noodzakelijk. De twee collegepartijen in Almere hebben daar moeite mee. De VVD heeft laten weten dat de landelijke overheid moet opdraaien voor de kosten.

Coffeeshopeigenaren

Veel Almeerse coffeeshopeigenaren staan niet te juichen om het plan. Eén eigenaar is niet van plan om mee te doen. Dat zou betekenen dat die zaak wordt gesloten, omdat alle coffeeshops in de deelnemende gemeente verplicht mee moeten doen aan het experiment.

Meebeslissen

De burgemeester heeft laten weten eerst met diverse partijen te willen praten. Onder andere de gemeenteraad moet meebeslissen in dit proces. Mogelijk wordt er in september meer duidelijk over deelname aan het experiment.

3 Reacties op “Burgemeester wil deelname wietproef overlaten aan gemeenteraad”

 1. Ruud Beijer

  Een wietproef?Wat een idioot plan. Bedacht door mensen die geen enkel verstand van de materie hebben. Zal daardoor ook zeker mislukken. Om van de zogenaamde problemen af te komen moet je algeheel Legaliseren. Helaas mag dat niet van Brussel .Dit is weer een schijnoplossing die wietproef.

 2. Snar

  Wietproef idd een idioot plan.
  In tegenstelling tot de heer Beijer ben ik van menig dat wiet geheel verboden moet worden. Dus ook geen proeven!
  Het is slecht voor de gezondheid.
  Het leidt al te vask tot verslaving en psycho sociale problematiek.
  Weg met die rotzooi!

 3. Ruud Beijer

  Hahaha die Snar.Wat een onzin verzin jij. Slecht voor de gezondheid?Wat een lachertje. Enig idee hoeveel mensen doodgaan aan wiet?Enig idee?Waarschijnlijk niet.Meehuilen met de meute is makkelijk. Enig idee hoeveel mensen doodgaan aan het roken van tabak?Ook geen flauw idee zeker?Ik zal je op weg helpen. Wiet jaarlijks voor zover bekend nul doden. Tabak 23000 doden. Meehuilen met de meute is makkelijk. Verstandige opmerkingen zijn voor veel mensen moeilijk. Legaliseren en informeren is de oplossing. Alleen lukt dat niet in Nederland omdat Brussel tegen is.

Reageren is niet meer mogelijk.