Als het aan de Almeerse fractie van de ChristenUnie ligt krijgen de bushokjes in Almere groene daken. De bushaltes dragen zo een steentje bij aan een gezonde leefomgeving. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Utrecht

De groene daken op bushokjes zijn niet nieuw in Nederland. In Utrecht kregen dit jaar 316 bushokjes een groen dak. De groene daken, ook wel bekend als sedum daken, helpen bij het afvangen van fijnstof, het bergen van regenwater en zorgen voor verkoeling bij hitte. Dat gebeurt op een natuurlijke manier door de planten die op het dak groeien. Ook zorgen de daken voor biodiversiteit wat goed is voor insecten zoals bijen. In Utrecht komen er ook bushaltes met zonnepanelen.

Positieve effecten

“In diverse gemeenten (Utrecht, Nijmegen, Eindhoven en Haarlemmermeer) zijn of worden bushokjes voorzien van groene daken om de eerder genoemde positieve effecten te bereiken”, zo raadslid Van Dijk namens de ChristenUnie. “Daarnaast wordt met de vergroening van de bushaltes ook een voorbeeldaan inwoners gegeven over de mogelijkheden en voordelen van groene daken”.

De schriftelijke vragen worden binnenkort beantwoord door het college.

Comments are closed.