Wethouder Aldrik Dijkstra stopt

Deel dit artikel

ChristenUnie-wethouder Aldrik Dijkstra stopt als wethouder in Almeerder. Dijkstra zit sinds december ziek thuis. De wethouder heeft zijn ontslag ingediend bij burgemeester Franc Weerwind.

Vervang

Marjan Haak-Griffioen verving de wethouder afgelopen periode. De partij gaat op zoek naar een nieuwe opvolger. “De Almeerse ChristenUnie heeft met diep respect kennis genomen van deze zeer moeilijke beslissing en betreurt het dat hij om gezondheidsredenen niet terug zal komen als wethouder. Wij zijn hem dankbaar voor zijn periode en wensen hem en zijn gezin een tijd van herstel toe en bidden hem daarvoor Gods Zegen toe”, zo schrijft de partij in een persbericht.

Ziek

Sinds 22 januari 2019 is wethouder Dijkstra met ziekteverlof. “Het herstel heeft zich ingezet, alleen het vraagt om meer tijd”, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad. Dijkstra heeft het college verzocht nogmaals ziekteverlof te verlenen. ‘Dat verlof heeft een duur van 16 weken en eindigt op 3 september’.