Werkzaamheden in gemeentelijke havens

Deel dit artikel

De komende weken wordt er hard gewerkt aan de gemeentelijke havens Olstgracht, Urkwal/Hengelohaven en de Havenkom van Almere Haven. Dat meldt de gemeente Almere op haar website.

Jachthaven

De werkzaamheden zijn vanwege het opheffen van voormalig jachthaven Haddock. “Deze week zijn de werkzaamheden begonnen aan de gemeentelijke haven Olstgracht. De passantenligplaatsen worden vervangen voor tijdelijke ligplaatsen. De werkzaamheden zijn deze week afgerond. Daarna volgt de Urkwal/Hengelohaven. In deze haven vervallen alle op de ligplaatsenkaart aangemerkte passantenplaatsen. Samen met nieuwe ligplaatsen passen we deze aan in tijdelijke vaste ligplaatsen. De werkzaamheden aan de Urkwal/Hengelohaven zijn volgende week”, aldus de gemeente Almere.

Extra ligplaatsen

Ook in de Havenkom van Almere Haven komen er extra ligplaatsen. Het gaat om vijftig plaatsen. “De werkzaamheden voor het aanleggen van deze ligplaatsen beginnen volgens de planning in week 37 en zullen vier weken duren. De ligplaatsen zijn voor 1 oktober klaar”, zo schrijft de gemeente.

Tijdens de werkzaamheden zijn de gemeentelijke havens mogelijk minder goed bereikbaar. Meer informatie over de actuele bereikbaarheid is te vinden op een speciale website van de gemeente.