Het aantal inbraken in Flevolandse schuren, boxen en garages is in de eerste helft van dit jaar met 37,6% afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Nergens anders in Nederland is deze daling zo groot. Landelijk daalde het aantal inbraken in bijgebouwen met 4%. Dit blijkt uit Nationale Politiedata die Independer in kaart heeft gebracht.

Almere

Independer publiceerde drie schuurinbraak-kaarten waarop ook in Flevoland per gemeente inzichtelijk is gemaakt hoeveel er wordt ingebroken in bijgebouwen. Op de kaart is ook te zien hoe het met schuurinbraken in Almere zit.

Inbraak

In heel Nederland werden tussen januari en juni 12.436 mensen slachtoffer van inbraak in hun schuurtje of garage(box). Dagelijks zijn dit gemiddeld dus bijna 70 inbraken. Hoewel de landelijke trend een daling van het aantal inbraken laat zien, zijn er vijf provincies waar wel sprake is van een stijging: Zeeland (27,1%), Groningen (11,8%), Drenthe (5,9%), Gelderland (8%) en Noord-Brabant (6,4%).

In de overige provincies, waaronder Flevoland, is het aantal inbraken in bijgebouwen juist gedaald. Flevoland kent met 37,6% de sterkste daling.

Comments are closed.