Foto

Bermbrand bij A6. Door: Rijkswaterstaat op Twitter.

Weekoverzicht

Wat gebeurde er deze week in jouw buurt? Bekijk hieronder een selectie van de meest opvallende en belangrijke berichten uit het Almeerse nieuws.

Zwemmende crimineel

Een man die zondagavond een scooter probeerde te stelen, wist zwemmend te ontkomen aan de politie. De man werd op heterdaad betrapt tijdens de diefstal in de Muziekwijk. Vervolgens werd de politie gealarmeerd.

Werkzaamheden bibliotheek

Sinds maandag wordt er gewerkt aan de vloer in de Nieuwe Zaal van Bibliotheek Stad. “De vloer is aan een onderhoudsbeurt toe. Dit betekent dat er van 19 t/m 31 augustus geen gebruik van gemaakt kan worden”, zo meldt de bibliotheek online.

SeniorenWegwijzer Almere

Voor een aantal senioren is het internet een ingewikkeld medium. Het vinden van informatie, typen op het toetsenbord of weten welke websites betrouwbaar zijn, gaat hen vaak niet gemakkelijk af. “En toch moeten ook zij zich kunnen redden in de wereld waarin steeds meer van hen gevraagd wordt op digitaal gebied”, vindt ook Lindy van Dijk. SeniorenWegwijzer helpt de senioren van Almere sinds kort op weg met een nieuwe website.

Bermbrand in Almere

Een rookgordijn was het dinsdag door een bermbrand langs de A6 bij Almere. “De brandweer blust een bermbrand, dus de afrit Almere-Stedenwijk is even dicht richting Muiden”, schrijft Rijkswaterstaat op Twitter.

Knipidee

Komend najaar verhuist Stoffengroothandel Knipidee van Weesp naar Almere. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Het hoofdkantoor van het bedrijf gaat zich vestigen op de Rondebeltweg. Op de vestiging wordt ook een showroom geopend. Knipidee is een groothandel dat stoffen levert aan andere bedrijven.

Diamondiaal failliet

Wooncoöperatie Diamondiaal is failliet verklaard. Het faillissement werd dinsdag door rechtbank Midden-Nederland uitgesproken. Directeur Stefan van Uffelen van MeerWonen vroeg het faillissement aan na achterstallige huur en onkosten.

Forever Young Festival betaalt kaarten terug

Mensen die een kaartje hebben gekocht voor het Forever Young Festival, krijgen hun geld terug. Eerder werd bekend dat het festival niet door zou gaan en was het nog maar de vraag of mensen hun geld terug zouden krijgen.

Doemere vernieuwt

Vanaf maandag 26 augustus aanstaande beginnen de werkzaamheden voor het verbeteren van het parkeerterrein aan de Bostonweg in winkelgebied Doemere. Dat meldde de gemeente afgelopen week. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 23 november 2019.

Comments are closed.