Vanaf morgen hitteplan; geen speciale acties vanuit gemeente

Deel dit artikel

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelt morgen voor heel Nederland het hitteplan in. Daarnaast zijn de weersverwachtingen dusdanig zo, dat de kans groot is dat het hitteplan meerdere dagen gaat gelden.

Hitteplan

Tijdens het hitteplan roept het RIVM op om te letten op kwetsbare mensen, zoals ouderen of zieken. Naast kwetsbare mensen is de hitte ook gevaarlijk voor gezonde mensen. Hoewel de verwachting is dat er niet een al te hoge UV-straling zou zijn, is het wel verstandig om de komende dagen uit de zon te blijven of je goed in te smeren.

Vuilnis

Bij de vorige hittegolf begon Stadsreiniging eerder met het legen van de vuilnisbakken in Almere. Vooralsnog is dat bij dit hitteplan niet het geval. “We hebben nog niet van Stadsreiniging vernomen dat ze hierdoor aangepast gaan werken”, aldus de gemeente Almere.

Laat een reactie achter