Vier jongens met nepvuurwapens zijn betrapt nadat observanten van het cameratoezicht de jongens zagen rondlopen. De observanten waarschuwden de politie. De jongens bleken op de Bankierbaan in het centrum te lopen. Bij controle bleek inderdaad dat de wapens die door het personeel van cameratoezicht waren gezien, nep waren. De jongens hebben afstand gedaan van de nepwapens.

Veiligheidsmaatregelen

“De politie neemt bij meldingen waarbij wapens betrokken zijn altijd de nodige veiligheidsmaatregelen in acht. Ook in dit geval kregen de vier jongens opdracht met hun handen tegen een muur te gaan staan. De jongens hebben de wapens direct aan de agenten overhandigd. Toen zeker was dat de wapens inderdaad nep waren, zijn de politieagenten met de jongemannen in gesprek gegaan”, zo schrijft de politie. De jongens begrepen volgens de politie direct dat het dragen van deze nepwagens niet alleen verboden is, maar ook schrik bij anderen kan veroorzaken.

Gevaarlijke situaties

Op verschillende plekken zoals op een kermis, in een speelhal of bij een spelletjescentrum worden soms nepvuurwapens verkocht of als prijs uitgedeeld. Dit is verboden. “Er kan een straf tot negen maanden cel worden opgelegd voor het dragen van een nepvuurwapen of een geldboete worden opgelegd van maar liefst 20.500 euro. Het verbod is er niet zomaar. Nepwapens kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken. Andere mensen schrikken bij het zien van een wapen en sommige nepwapens lijken zo echt dat ze niet van een werkend vuurwapen te onderscheiden zijn”.

Comments are closed.