Wooncoöperatie Diamondiaal is failliet verklaard. Het faillissement werd dinsdag door rechtbank Midden-Nederland uitgesproken. Directeur Stefan van Uffelen van MeerWonen vroeg het faillissement aan na achterstallige huur en onkosten. Van Uffelen zegt nog 245-duizend euro tegoed te hebben van Diamondiaal. Ook leveranciers en oud-bewoners zouden voor circa 10-duizend euro aan claims hebben ingediend.

Woonproject

Eind vorig jaar ontstond er een conflict binnen een woonproject van Diamondiaal. Binnen het project werkten Meerwonen en Diamondiaal samen bij de huisvesting van statushouders en mensen met een laag inkomen. Diamondiaal verhuurde diverse kamers als appartementen in plaats van zelfstandige woonruimten. Diamondiaal had daarnaast een betalingsachterstand aan Meerwonen. De rechter stelde Meerwonen in het gelijk. Na een gewonnen rechtszaak verhuurde eigenaar Meerwonen de appartementen van het project. Inmiddels heeft Meerwonen een andere naam gekoppeld aan het woonproject, namelijk De Bostuin.

Hoger beroep

Eigenaren van Diamondiaal, Amal Abbass-Saal en Tom Saal, kunnen nog in hoger beroep gaan. Het is onduidelijk of zij dat ook gaan doen.

Lees ook eens:

Comments are closed.