In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ struinen we Twitter en Facebook af op zoek naar opmerkelijke berichten. Vandaag aandacht voor diverse nieuwtjes over voetbalclub Almere City FC. We beginnen bij een wedstrijd uit 2010 en eindigen bij het nieuwe Yanmar Stadion.

12-1

Precies negen jaar geleden, op 20 augustus 2019, speelde Almere City FC een wedstrijd tegen Sparta. ‘Dagvantoen’ haalt vandaag herinneringen op aan die wedstrijd op Twitter. Echter, liep het voor de Almeerders niet af zoals bedoeld.

Toch wist de ploeg zich in de afgelopen jaren omhoog te vechten. De ploeg werd dit jaar niet alleen periodekampioen, maar speelde in 2018 ook een succesvolle wedstrijd tegen Roda JC. Na de succesvolle wedstrijd ontstond er een run op toegangskaarten.

Een club die het goed doet kan vaak nagenieten. Vandaag nog: De 3-2 overwinning op Jong PSV.

Nieuw stadion

De komende tijd staat de club nog veel positiefs te wachten. Het Yanmar Stadion wordt vernieuwd. “De sloop van de E/F tribune is bijna voltooid. Ook voor de BC tribune wordt alles gereed gemaakt om de nieuwe tribune te bouwen”, zo schrijft Almere City Fans op Twitter.

Eerste schetsen

Hoe komt dat stadion er dan uit te zien? “Almere City FC heeft vandaag de eerste schetsen van het nieuwe Yanmar Stadion vrijgegeven. De publicatie van de foto’s volgt op de start van de bouwwerkzaamheden”, zo laat de club weten op haar website.

Op de nieuwe schetsen is te zien hoe de nieuwe hoofdtribune eruit komt te zien. De schetsen zijn te bekijken via de website van Almere City FC.

Comments are closed.