Voor een aantal senioren is het internet een ingewikkeld medium. Het vinden van informatie, typen op het toetsenbord of weten welke websites betrouwbaar zijn, gaat hen vaak niet gemakkelijk af. “En toch moeten ook zij zich kunnen redden in de wereld waarin steeds meer van hen gevraagd wordt op digitaal gebied”, vindt ook Lindy van Dijk. SeniorenWegwijzer helpt de senioren van Almere op weg met een nieuwe website.

Seniorenplein

“SeniorenWegwijzer Almere is jaren geleden ontstaan als Seniorenplein Almere”, zo schrijft Lindy op de nieuwe website. “Mijn schoonvader, toen al over de tachtig, had een computer staan. Het was moeilijk voor hem met zijn grote vingers de toetsen van het toetsenbord goed te raken en zo foutloos een website-adres in te tikken. En wat hij met moeite had ingetypt, kon hij dan weer moeilijk lezen”. Lindy hielp haar schoonvader met behulp van Seniorenplein. Het heeft hem en andere Almeerders flink geholpen.

Nu wil Lindy van Dijk meer Almeerders helpen. Zij weet als geen ander dat de website broodnodig is voor Almeerse senioren. “Logt u maar even in bij MijnBank, MijnZorgverzekering of MijnOverheid. Dat ‘even’ is voor sommige ouderen echter niet zo vanzelfsprekend. Het staat op het internet… ja, maar waar…”, aldus Van Dijk. “Het begon toch weer te kriebelen. Met de nieuwe techniek is het voor mij eenvoudiger om een website neer te zetten en bij te houden”.

Website

De nieuwe website is gebruiksvriendelijk voor senioren. Er zijn grote knoppen met afbeeldingen zichtbaar zodat senioren makkelijk doorverwezen worden naar betrouwbare websites. “Op de website hoeft er niet getypt te worden om bij een interessante, nuttige, betrouwbare of leuke website te komen. De website is ook geschikt voor tablet en telefoon”. Neem zelf een kijkje op www.seniorenwegwijzeralmere.nl.

Gemeente Almere

De gemeente Almere heeft een bedrag beschikbaar gesteld
uit het Samen Sterk Budget voor promotiemateriaal om de website van SeniorenWegwijzer Almere onder de aandacht brengen van senioren uit Almere.

Foto

Screenshot van nieuwe website SeniorenWegwijzer Almere.

Comments are closed.