20 augustus: boekpresentatie in Flevoziekenhuis

Deel dit artikel

Op dinsdag 20 augustus presenteert Jannet Wiegersma haar boek over omgaan met een ernstige ziekte. De presentatie vindt plaats tussen 16.00 en 17.00 uur in het Auditorium op de 2e verdieping van het Flevoziekenhuis.

Ernstige ziekten

‘Leren lopen op je handen, als ziek zijn je leven op z’n kop zet’, dat is de titel van het boek dat collega Jannet Wiegersma schreef over hoe je om kunt gaan met een ernstige ziekte. Jannet is verpleegkundig specialist mammacare en heeft in al haar functies in de gezondheidszorg heel veel contact gehad en gesprekken gevoerd met mensen die een ernstige ziekte hebben, en dan met name kanker.

“Ernstig ziek worden zet je leven op zijn kop en alle clichés zijn waar. Je probeert uit alle macht rechtop te blijven staan en zo snel mogelijk door de behandeling heen te komen”, vertelt Jannet. “Mensen in je directe omgeving zullen proberen je staande te houden want de regie loslaten is doodeng. Vechtend en strijdend ga je ten onder. In mijn boek geef ik patiënten tips om figuurlijk op hun handen te lopen in een wereld die op zijn kop staat.”

Minister

Het voorwoord van het boek is van de hand van minister Bruins, die binnen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verantwoordelijk is voor Medische Zorg.

Iedereen is van harte welkom om de boekpresentatie bij te wonen.