Stad en Natuur Almere: Uilenexpo nog twee weken te bezoeken

Deel dit artikel

Tijdens de Uilenexpo kun je nog twee weken lang zowel Nederlandse als exotische en zeldzame uilensoorten bekijken. Dat meldt Stad en Natuur Almere. De doe- en beleefexpo ‘Nachtbrakers’ is alleen deze zomervakantie nog te bezoeken. Donderdag 15 en donderdag 22 augustus zijn er nog workshops die passen bij het thema.

Kids

“Wist je dat er één uil in een holletje onder de grond leeft? En dat er een uilensoort is die eruit ziet als een roofvogel en zich ook zo gedraagt? Je kunt zelfs van dichtbij zien hoe een kerkuil op zijn prooi afvliegt en deze uiteindelijk grijpt. Cool! Zowel in de expositie als buiten is er een speurtocht voor kinderen”, zo schrijft Stad en Natuur online.

Waar en hoe duur?

De kosten zijn 2 euro voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Hiervoor mag je de hele expositie bekijken en mag je de binnen- en buitenspeurtocht doen. (Groot)ouders, verzorgers en begeleiders krijgen gratis toegang. De expo is te bezoeken van ma-vrij van 10-16 uur. De expositie, de workshops en het zomerfestival vinden plaats bij Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1 op Stadslandgoed de Kemphaan.

Workshops

Donderdag 15 augustus van 12-16 uur zijn er verschillende creatieve uilenworkshops. “Kom een uiltje kleien of een uiltje maken van een dennenappel bij Elly van de Kunstbus”.

Op donderdag 22 augustus ga je van hout zelf een uiltje maken.

Zondag 25 augustus sluit Stad & Natuur de uilenzomer af met een heus Uilen Zomerfestival met workshops, een fotoshoot met meneer de Uil, een poppenkast, stokbroodje bakken en natuurlijk braakballen pluizen.

Meer informatie vind je op de website van Stichting Stad en Natuur Almere.

Laat een reactie achter