De politie heeft deze week drie mannen aangehouden op verdenking van de invoer van 32 kilo crystal meth. De mannen zijn maandag aangehouden in een Hilversumse loods. In de loods is een Almeerder van 47 aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI). Naast de Almeerder werden er ook een 32-jarige Amsterdammer en 43-jarige man uit Uithoorn aangehouden door DSI.

Opsporing

“Het cluster Synthetische Drugs van de Landelijke Eenheid kwam de drugs door onderzoek, onder het gezag een officier van justitie van het Landelijk Parket, op het spoor”, aldus de politie op internet. “Het cluster is een samenwerkingsverband van verschillende diensten van de Landelijke Eenheid. Het houdt zich intensief bezig met het bestrijden van de aan synthetische drugs gerelateerde criminaliteit. De drugs, met een straatwaarde van 3,2 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd”.

De officier van justitie beslist later deze week welke verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.

Comments are closed.