Almeerders willen ‘normale fietsroute’ van Almere Haven naar Almere Stad

Deel dit artikel

Een groep Almeerders is het zat altijd een omweg te moeten nemen vanwege werkzaamheden aan fietspaden. Eén van de Almeerders is een petitie begonnen. Anton Hompe startte de petitie, omdat hij niet makkelijk kan fietsen van Almere Haven naar Almere Stad. Door alle werkzaamheden aan de route moet hij nu vaak een omweg nemen.

Wat vind jij?

De laatste tijd zijn er veel werkzaamheden. Door de Floriade ondervinden zowel fietsers als automobilisten veel overlast. Daarom luidt de stelling van deze week: ‘Er is nu wel voldoende gewerkt aan de weg’. Wordt het niet eens tijd voor weer goed begaanbare wegen? Wat vind jij? Stem op de stelling en laat ook eens een bericht achter onderaan deze pagina.

'Er is nu wel voldoende gewerkt aan de weg'

Vervelend

Hompe vindt net als een aantal andere Almeerders dat het vervelend begint te worden altijd om te moeten fietsen. “Door alle omwegen, Floriade en andere plannen is het niet leuk meer te fietsen van Haven naar Stad in Almere”, aldus Hompe in de petitie op petities.nl. “Burgers uit Almere wensen normaal te kunnen fietsen van de wijken Haven naar Stad”.

Zij verzoeken de gemeente de plannen bekend te maken over de fietspaden van Almere-Haven naar Almere-Stad. “Als de wegen zo blijven moet er een fietstunnel komen onder de snelweg door zodat de gewone man/vrouw weer redelijk goed en veilig naar de stadsdelen kan fietsen, zonder veel stoplichten, omwegen, hellingproeven en extra kilometers”.

2 Reacties op “Almeerders willen ‘normale fietsroute’ van Almere Haven naar Almere Stad”

  1. Ria Tessers

    De omleidingen en aangepaste fietspaden steeds weer. Ik kan mij voorstellen dat het voor een grote groep fietsers erg lastig is. Vooral het fietspad naar het Oor is echt trappen. Eerst was daar een normale tunnel waar je onderdoor kon fietsen naar de stad. Nu haast allemaal fietspaden de helling op naar de stad. Echt niet over nagedacht.

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter