Terugblik: Urk en Almere hand in hand

Wie aan Urk denkt, krijgt niet gelijk beelden voor zich van Almere. Toch zullen Urk en Almere de komende jaren nauw aan elkaar verbonden worden als het gaat om de toekomst van voedsel.
Urk is dé plek waar vis vandaan komt. En de vishandel is belangrijk voor de toekomst. Daarom krijgen de Urker vissers speciale aandacht tijdens de Floriade 2022 in Almere.

Zomeraflevering

Tijdens de zomerstop blikken we terug op ‘het beste van 1Almere Actueel’. In een extra lange aflevering van 1Almere 1Minuut zag je in mei van dit jaar een reportage over de presentatie van het Urker Viscluster. Op 16 mei 2019 werd er een onderzoeksverslag gepresenteerd in de bibliotheek. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van de Flevo Campus. Onderzoeker Marijn Molema (Fryske Akademy) vertelde meer over het rapport. Wethouder Loes Ypma vertelde waarom het rapport belangrijk is voor de stad.

Lees ook eens: