Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? Bekijk hieronder het weekoverzicht met een selectie van de belangrijkste berichten uit het Almeerse nieuws van afgelopen week.

Almeerder gewond

Een 23-jarige Almeerder is zondagochtend gewond geraakt bij een schietpartij. Het is onduidelijk wie de man heeft beschoten. Mogelijk ging het om een onbekende van het slachtoffer.

Indië-herdenking

Dit jaar wordt er voor het eerst een Indië-herdenking gehouden in Flevoland. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. De herdenking vindt plaats in Almere. De herdenking start op 15 augustus om 15.30 uur en wordt gehouden bij het Indiëmonument in het Bos der Onverzettelijken.

Kerk op Floriade

Op het toekomstig terrein van de Floriade wordt van alles gebouwd. Er komen woningen, scholen en bedrijven. Een kerkgebouw ontbrak tot nu toe. Verschillende kerkgenootschappen hebben daarom de handen ineen geslagen en hebben een intentie-overeenkomst gesloten met de gemeente.

Floriadeterrein krijgt kerkgebouw

De Fantasie

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week laten weten dat er geen extra tijdelijke ligplaatsen komen bij De Fantasie in Almere. Het plan was om de passantenhaven te gebruiken als tijdelijke ligplaats voor de boten van jachthaven Haddock. Die boten moeten weg, omdat de Floriade op de plek komt van Haddock.

Lagere celstraf

Een vrouw uit Almere heeft een lagere celstraf gekregen voor het in brand steken van haar huis en echtgenoot. De vrouw krijgt nu 6 jaar cel. In de nacht van 2 op 3 december 2017 stak de vrouw haar huis en echtgenoot in de brand. Volgens het gerechtshof in Leeuwarden weegt zwaar mee dat zij verminderd toerekeningsvatbaar is.

Tevreden parkeerders

De gemeente Almere heeft dit voorjaar via een enquête laten onderzoeken hoe inwoners en bezoekers de parkeerfaciliteiten in het centrum van Almere Buiten ervaren en waarderen. Volgens de gemeente zijn de meeste parkeerders tevreden over de faciliteiten in het centrum van Almere Buiten.

Comments are closed.