Een vrouw uit Almere heeft een lagere celstraf gekregen voor het in brand steken van haar huis en echtgenoot. De vrouw krijgt nu 6 jaar cel. In de nacht van 2 op 3 december 2017 stak de vrouw haar huis en echtgenoot in de brand. Volgens het gerechtshof in Leeuwarden weegt zwaar mee dat zij verminderd toerekeningsvatbaar is.

Hoger beroep

Het hof vindt dat er sprake is van een poging tot moord en een poging tot zware mishandeling. Eerder kreeg de vrouw 8 jaar cel van de rechtbank in Almere. Nu ging het om hoger beroep. Het Openbaar Ministerie eiste opnieuw 10 jaar cel.

Brand

De vrouw sloot in de nacht van 2 op 3 december haar man op in een slaapkamer en stak het huis in brand. De man wist uiteindelijk te ontsnappen. Toen de vrouw zag dat haar man was ontsnapt, smeet zij met benzine tegen zijn shirt en haalde er een brander langs. De vrouw zegt spijt te hebben van haar daden. Zij heeft spijt betuigd en wil zich laten behandelen.

Comments are closed.