De gemeente Almere heeft dit voorjaar via een enquête laten onderzoeken hoe inwoners en bezoekers de parkeerfaciliteiten in het centrum van Almere Buiten ervaren en waarderen. Volgens de gemeente zijn de meeste parkeerders tevreden over de faciliteiten in het centrum van Almere Buiten.

Verbeterpunten

De enquête geeft ook inzicht in aanrijroutes, verblijfsduur, parkeergedrag en betaalmethoden. Bijna 2000 mensen hebben aan dit onderzoek deelgenomen. Uit het onderzoek blijkt dat parkeerders in meerderheid tevreden zijn met de parkeermogelijkheden en parkeervoorzieningen. Toch zijn er ook verbeterpunten genoemd: “Verbeterpunten ziet men op het gebied van de apparatuur, de infrastructuur en de uitstraling van het centrumgebied”, aldus de gemeente Almere.

Resultaat

“Een ruime meerderheid van de respondenten waardeert de parkeergarages als voldoende tot zeer goed”, zo laat de gemeente weten. “Bij het straatparkeren valt op dat er relatief veel klachten zijn over de straatapparatuur. Ondanks dat kiezen veel parkeerders toch voor straatparkeren vanwege het gemak, de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van de straatparkeerplaatsen. Het Parkeerbedrijf werkt inmiddels aan verbetering van de straatapparatuur”.

Comments are closed.