Op petities.nl staan zo nu en dan petities over de stad Almere. Sinds kort staat er een petitie op de website over de naam Almere. Er zou een fout zijn gemaakt bij de keuze voor de naam van onze stad. Initiatiefnemer Joppe de Zeeuw wil dat rechtzetten door middel van een petitie.

Historische fout

“De stad Almere is op de zeebodem gebouwd, en bij het kiezen van de naam is een enorme fout begaan. Deze petitie dient om deze historische fout recht te zetten”, aldus De Zeeuw. “Wij als inwoners van Nederland constateren dat Almere op kunstmatig drooggelegde grond is gebouwd en dat deze situatie onmogelijk eeuwig in stand kan worden gehouden. We verzoeken het provinciebestuur van Flevoland, vooruitlopend op de onvermijdelijke gebeurtenis waarin de stad wordt teruggegeven aan de Zuiderzee, de naam alvast te hernoemen naar “Atlantis”.

Wat vind jij?

Moet de stad echt een andere naam krijgen en vernoemd worden naar Atlantis? Of moet de naam Almere gewoon blijven? Of, dat kan ook nog, moet de stad een hele andere naam krijgen? Stem hieronder op de poll en laat ook een een berichtje achter onderaan dit artikel.

[democracy id=”18″]

Stemmen op de petitie kan via de website petities.nl.

Comments are closed.