Het college van burgemeester en wethouders heeft laten weten dat er geen extra tijdelijke ligplaatsen komen bij De Fantasie in Almere. Het plan was om de passantenhaven te gebruiken als tijdelijke ligplaats voor de boten van jachthaven Haddock. Die boten moeten weg, omdat de Floriade op de plek komt van Haddock.

Omwonenden

Omwonenden waren het niet eens met de komst van 75 tijdelijke ligplaatsen. Daarom werd De Fantasie als laatste mogelijkheid aangehouden. Nu blijkt dat 104 ligplaatshouders zich hebben aangemeld voor een nieuwe plek in Almere. Er zijn dus geen nieuwe vaste plaatsen meer nodig bij De Fantasie. De ligplaatshouders krijgen namelijk een plek in één van de andere drie aangewezen havens.

Andere locaties

Er zijn nog drie andere locaties waar eigenaren van boten hun boot kwijt kunnen. Op die locaties wordt binnenkort begonnen met de verbouwing.

Comments are closed.