In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ lees je nieuws dat meer aandacht verdient. Vandaag gaat het over huisvuil en ‘het New York van de polder’.

Burgemeester Weerwind

Burgemeester Franc Weerwind is trots op zijn stad. Dat blijkt wel uit een artikel van De Telegraaf. “Almere is het New York van de polder”, aldus de burgemeester. Hij liet in een artikel zijn favoriete plekken van de stad zien. Onder andere de Esplanade, de Kunstlinie en delen van het stadshart behoren tot de lievelingsplekjes van de burgemeester. Althans, in het artikel zien we Weerwind op die plekken voorbij komen.

Benieuwd naar de rest van de foto’s en het artikel? Koen Twitterde erover en liet ons één en ander zien.

Huisvuil

Niet iedereen is altijd even positief over de stad. Veel inwoners ervaren op hún favoriete plekken onnodig veel hinder van huisvuil. Soms wordt zelfs de hele inboedel op straat gedumpt.

“Zaterdag begon de vuinisbelt voor onze deur wederom”, schrijft Janneke op Twitter. “Ik dacht nog even: best vroeg als maandag pas grofvuil wordt opgehaald. Dagelijkse groei afval hier. Ik lach maar even als ik het gordijn open. Werk aan de winkel lijkt mij”. Janneke hoopt dat de handhaving iets zal doen.

https://twitter.com/JannekeHeijstek/status/1158625046862188544

Het stoepje voor de deur van Janneke is niet de enige plaats waar grofvuil (te vroeg) wordt gedumpt. Ook uit de Molenbuurt komen meldingen.

Even verderop in de Molenbuurt ook overlast.

Grote spin

Gelukkig dat er in Almere toch nog veel moois te vinden is. In de natuur bijvoorbeeld. AlmereNatuur zette deze foto op Twitter.

Foto

Skyline van Almere. Door: Nulzesendertig

Comments are closed.