Almere krijgt officiële Indië-herdenking

Deel dit artikel

Dit jaar wordt er voor het eerst een Indië-herdenking gehouden in Flevoland. De herdenking vindt plaats in Almere. De herdenking start op 15 augustus om 15.30 uur en wordt gehouden bij het Indiëmonument in het Bos der Onverzettelijken.

Indië-herdenking

Op 15 augustus 1945 kwam er voor het Koninkrijk der Nederlanden officieel een eind aan de Tweede Wereldoorlog. Daarom vindt er ieder jaar op 15 augustus een herdenking plaats bij het Indisch Monument in Den Haag. De herdenking is voor alle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan.

Afgelopen jaar

Afgelopen jaar werd er al een lokale herdenking gehouden in Almere. Nu is de herdenking officieel en voor de hele provincie Flevoland. Organisator Eric Bodar zegt dat er nu al veel positieve reacties binnenkomen. “Het blijkt nu al een succes te zijn”, aldus Bodar. Door middel van een bijdrage uit het Prins Bernhard Cultuurfonds kan de herdenking gefinancierd worden.

Volgens de organisatie groeit de belangstelling voor de herdenking. Vorig jaar waren er ongeveer 100 bezoekers. De organisatie verwacht nu 150 bezoekers. De herdenking wordt gehouden bij het Indiëmonument in het Bos der Onverzettelijken in de Verzetswijk.

Foto

Bloemen bij het Indisch Monument in Den Haag. Foto: Uit Mediakit Indië-herdenking Den Haag (Door: ILVY NJIOKIKTJIEN)

6 Reacties op “Almere krijgt officiële Indië-herdenking”

  1. Koster

    Hoe laat is de herdenking in Almere 2019???? Staat nergens vermeld!!! Fijn dan hoeven niet naar Den Haag!

  2. Valeriaantje

    Laten we er geen onnodig belangrijk poeha gedoe van maken om het aantal wethouders of andersoortigen te gaan tellen a.u.b. Het gaat om de directe slachtoffers en hun familie en/of nazaten, deze samenkomst.
    Graag precieze tijdstip en route.

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter