119

14 september: Yakult viert jubileum met open dag

Yakult bestaat in Nederland dit jaar 25 jaar. Op 14 september 2019 organiseert het bedrijf daarom een open dag. “Kom met je vrienden, familie of buren gezellig op bezoek. Het programma heeft een Japans tintje”, zo laat Yakult weten.

Rondleiding

Op het buitenterrein kunnen bezoekers kennismaken met de Japanse cultuur. Yakult is namelijk van oorsprong een Japans bedrijf. “Bijna 85 jaar geleden bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota na jarenlang onderzoek het eerste flesje gefermenteerde zuiveldrank met probiotica op de markt in Japan”, zo schrijft het bedrijf op haar website.

Naast de Japanse cultuur staat ook het productieproces in de fabriek centraal. De fabriek is al jaren gevestigd in Almere. Bezoekers krijgen een rondleiding van een half uur. “Het Yakult-team vertelt je graag meer over de bijzondere geschiedenis die al in 1935 begon”.

Aanmelden

Aanmelden kon via de website. Bezoekers konden kiezen voor een tijd tussen 10.00 en 15.00 uur. Inmiddels staat op de website aangegeven dat het aanmelden niet meer mogelijk is. De tijden zijn namelijk al volgeboekt.

Dit vind je misschien ook interessant