Op het toekomstig terrein van de Floriade wordt van alles gebouwd. Er komen woningen, scholen en bedrijven. Een kerkgebouw ontbrak tot nu toe. Verschillende kerkgenootschappen hebben daarom de handen ineen geslagen en hebben een intentie-overeenkomst gesloten met de gemeente.

Tiny Church

De kerk wordt anders dan andere Almeerse kerken. Het wordt een Tiny Church. “Een kleine kerk waar ongeveer vijftig mensen in passen”, zegt Frans Danenberg. Volgens hem is het belangrijk om de aanwezigheid van kerken in Almere te laten zien. Dat kan door middel van de Tiny Church. In totaal zullen twintig kerkgenootschappen gebruikmaken van de kerk.

In Almere Poort komt een vergelijkbare Tiny Church. “Op het Floriadeterrein komt een soort 2.0 versie”, aldus Danenberg.

Kosten

Het bouwen van een kleine kerk kost wel wat. Naar verwachting kost het ongeveer 300.000 euro om de Tiny Church neer te zetten. Het geld zal bij elkaar worden gebracht door middel van fondsenwerving en collectes.

Comments are closed.