Drie brandweermannen uit Almere en Lelystad zijn naast het blussen van branden, ook druk met het brouwen van eigen biertjes. Dat meldt RTL Nieuws. Het biertje heeft heel toepasselijk de naam ‘bluswater’.

Succes

Het brouwen heeft succes. Het begon als een hobby, maar inmiddels is het brouwen uitgegroeid tot een winstgevend handeltje. De brandweermannen hebben met hun onderneming zelfs moeten verhuizen van een loods waar ze ‘100 liter bier in twee keteltjes’ brouwden naar de grote brouwerij De 7 Deugden in Osdorp, waar ze de overcapaciteit huren. “Hier brouwen we 1000 tot 1500 liter per keer”, zegt Dennis tegen het RTL Nieuws. “In het begin dachten we dat we met 100 liter ‘best veel’ hadden gebrouwen, maar toen de website eenmaal af was, ging het snel en waren de vaten zo leeg”.

Bluswater

Dennis vertelt ook dat de naam ‘bluswater’ snel bedacht was: “Het kwam doordat een Limburgse brouwerij een keer in de brand vloog. Vervolgens kwamen we op het idee om een biertje zo te noemen”.

Landelijk

De biertjes worden door het hele land verkocht. “De biertjes geven we gewoon mee aan collega-brandweermannen . Dat scheelt logistiek heel veel werk.”

Lees het volledige artikel op de website van het RTL-nieuws.

Comments are closed.