68

1Almere Zomerstream: Een rondleiding bij het VoedselLoket

1Almere Actueel bezocht eerder het Voedselloket Almere. Naast voedsel zijn er ook veel spullen te vinden. Deze zomer blikken we, tijdens de zomerstop, terug op diverse reportages van 1Almere Actueel. Vandaag deel 1 met een exclusieve rondleiding bij VoedselLoket Almere (VLA).

Meer reportages?

1Almere Actueel maakte de afgelopen maanden meer reportages. Je vindt ze terug in de 1Almere Zomerstream. Bekijk de zomerstream hieronder.

VoedselLoket Almere

”Het VoedselLoket is bedoeld voor personen en gezinnen in Almere die niet in staat zijn om (voldoende) voedsel te kopen voor zichzelf of voor hun gezin”, aldus het loket. ”Iemand komt voor voedselhulp in aanmerking als deze per maand minder geld overhoudt dan een bepaald bedrag. Dit bedrag is het maandinkomen minus de vaste lasten. Dus bijvoorbeeld de uitkering minus huur, gas, water en elektriciteit. Ook de aflossing van schulden kan gelden als een vaste last”.

Deze week brengt 1Almere het belangrijke werk van het Voedselloket in beeld. Vandaag deel 1 van de reportage. Op woensdag zie je deel 2.

Dit vind je misschien ook interessant