Benieuwd naar wat er afgelopen week gebeurde in jouw buurt? Bekijk hieronder een selectie van de meest belangrijke en opmerkelijke berichten uit de afgelopen week.

Man aangehouden voor
zelfbevrediging

Op 27 juli is een man uit Utrecht aangehouden voor openbare schennispleging. Dat meldde de politie deze week op internet. De man zou zich meerdere malen op het Zilverstrand in Almere in het openbaar hebben bevredigd.

Werkzaamheden busbaan

De komende tijd zijn er diverse werkzaamheden aan de busbanen. Dit heeft gevolgen voor de dienstregeling van de bussen. Dat meldt busvervoerder Keolis. “De eerstkomende werkzaamheden aan de busbanen vinden plaats in de Kruidenwijk / Waterwijk (weekend van 9 t/m 11 augustus en weekend van 16 t/m 18 augustus) en in de Oostvaardersbuurt (12 t/m 14 augustus)”.

Ook aan het spoor zal er deze maand gewerkt worden. Die werkzaamheden duren van 3 augustus 2019 tot en met 25 augustus. Treinreizigers vanuit Almere naar Naarden-Bussum, Hilversum en Weesp moeten daar rekening mee houden. Reizigers zullen moeten omreizen of de NS-bus moeten pakken.

A6 weer verlicht?

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) wil dat de verlichting op Nederlandse snelwegen aan blijft tijdens de nacht. Dat heeft de minister deze week laten weten aan de Tweede Kamer. Het gaat om in totaal 550 kilometer snelweg waar ook het gedeelte van de A6 bij Almere onder valt. Nu gaat het licht tussen negen uur ‘s avonds en vijf uur ‘s ochtends uit. Daar komt dus verandering in als het aan de minister ligt.

Open Monumentendag

Op 14 en 15 september doet Almere mee aan de nationale Open Monumentendag. Dat meldde de gemeente Almere afgelopen week. Verschillende iconische gebouwen en locaties openen dit weekend de deuren voor publiek. Dit jaar richten de activiteiten  zich op het centrum van Almere Haven: het oudste stadsdeel van onze stad. Dit is dé kans om een kijkje te nemen op plekken waar je normaliter niet zo snel komt en om meer over de geschiedenis van Almere Haven te horen.

Woontoren Almere Poort

Het Homeruskwartier in Almere Poort krijgt er een nieuw bouwwerk bij: een woontoren. In het gebouw worden straks vijftig appartementen gerealiseerd. De gemeente zoekt nog een partner voor de realisatie van het complex.

Comments are closed.