33 jaar was Triade Juweliers dé juwelier in het centrum van Almere. Tot dit jaar. Op 31 december zal de juwelier aan de Grote Markt haar deuren sluiten. Vanwege een flinke huurverhoging ziet de juwelier geen mogelijkheden meer. Een tweede reden is dat eigenaren Jan en Irma Schotmans met pensioen gaan.

Advocaten

De eigenaren hebben zelfs met een advocaat gesproken over de huurverhoging. Daarnaast hebben zij gezocht naar een andere juwelier voor het pand. Niemand had interesse.

Internet

Ook de online markt van sieraden doet de juwelier de das om. “Veel mensen kopen hun sieraden op internet. We maken ook horlogebandjes kleiner en dan zie je dat die op internet gekocht zijn. Dat doet dan toch wel een beetje pijn”, aldus Irma Schotmans tegen de regionale omroep.

Laatste jaar

2019 is dus het laatste jaar voor Juwelier Triade. Bezoekers van de juwelier hebben nog tot de laatste dag van het jaar om de winkel te bezoeken.

Comments are closed.